top of page

ISKOLAÉLET

Diákönkormányzat

A DÖK a tanulók legfontosabb érdekképviseleti szervezete. Ezért iskolánkban nagy gondot fordítunk arra, hogy minden gyerek gyakorolhassa jogait és elvégezze kötelességeit.

Céljaink:

A demokratikus légkör továbbfejlesztése és a jó hangulat biztosítása iskolánkban.
Mivel iskolánk elnyerte az ökoiskola címet, az iskola vezetése és a DÖK is fontosnak tartja, hogy aktívan kivegyük a részünket környezetünk tisztántartásában, a szelektív hulladékgyűjtésbe, a gyerekek környezettudatos nevelésében. Az információk átadásának megszervezése  a DÖK képviselők feladata.

DSC_5356.jpg
DSC_5366.jpg

Szabadidős kínálatunk

A tanulásban elért sikerek mellett fontos számunkra, hogy diákjaink mindennap jó közérzettel, szorongás nélkül, szívesen jöjjenek iskolába. Ezt segítik hagyományos iskolai programjaink, amelyek megvalósítását a Diákönkormányzat mindig újabb ötletekkel színesíti. Legkedveltebbek ezek közül a szeptemberi "Mazsola hét", amikor az ötödik évfolyamon tanulók naponta feladatok teljesítésével érik el, hogy felső tagozatossá "avassák" őket, majd leteszik a "mazsola-esküt".

 

Hagyomány a Mihály-napi bolhapiac, az őszi és a tavaszi szemétszüret, a szüreti és farsangi bál, az adventi és húsvéti kézműves délután, a Mikulás- és karácsonyi ünnepség, az osztálykirándulások, nemzeti ünnepeink változatos formában történő, érzelmekre ható megünneplése, az erdei iskolák, a SZÖSZ-nap (Szokatlan Öltözködés Szabad), a Suligála nevű kulturális program, a gyermeknaphoz kapcsolódó Sulinap. A tanév végén pedig egy egész napos sportrendezvényt tartunk.

Ökoiskola

A környezettudatosság kiemelt célunk, ezért csatlakoztunk számos szervezethez.

01.jpg

Az Egyesület célja a természeti és környezeti értékek megismertetése, programok szervezése, a környezettudatos magatartás kialakítása és jelentőségének ismertetése. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy mindenki tegyen közvetlen környezetéért, és lépjünk fel együtt Földünk megóvásáért. Elkötelezettek vagyunk a környezet szeretete, védelme iránt.

A KÖVET Egyesület mobiltelefon visszagyűjtő kampánya a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös „Passzold Vissza Tesó!” című kampányához kapcsolódik. A célja, hogy a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat visszagyűjtsük minél nagyobb mennyiségben. A használt készülékek kincset rejtenek.

02.png
04.png

A Fenntarthatósági Témahét célja egy olyan szemlélet erősítése, mely segít mindannyiunknak, hogy egy élhető, fenntartható környezetben töltsük napjainkat.

Mosolymanók karácsonyi ajándékgyűjtés

Gyűjtsd össze otthon a megunt vagy kinőtt, de kifogástalan állapotú játékaidat! Ezeket tedd bele egy cipősdoboz nagyságú dobozba, hogy karácsonyra odaajándékozhasd olyan gyerekeknek, akik sokkal nehezebb körülmények között élnek, mint te. A dobozra írd rá kívülre, hogy milyen nemű és korú társadnak szánod  a csomagot!

06.png
DSC_5273.jpg

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

Ökoiskola
DSC_5291.jpg

A SULIZSÁK program keretében a papírgyűjtéshez hasonlóan gyűjtőakciót hirdetünk.

Még használható, jó állapotú, de már kinőtt, megunt, már nem használt ruhadarabokat gyűjtünk.

033.jpg

Az ENSZ  2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel.

A kezdeményezéshez világszerte számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben megismerhetik a fenntartható fejlődést szolgáló Globális célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani, többek között a mélyszegénység felszámolásával, az esélyegyenlőség megteremtésével, a minőségi oktatás biztosításával és a környezetünk védelmével. 

05.jpg
Anchor 1
bottom of page