top of page

ISKOLAÉLET

Diákönkormányzat

A DÖK a tanulók legfontosabb érdekképviseleti szervezete. Ezért iskolánkban nagy gondot fordítunk arra, hogy minden gyerek gyakorolhassa jogait és elvégezze kötelességeit.

Céljaink:

A demokratikus légkör továbbfejlesztése és a jó hangulat biztosítása iskolánkban.
Mivel iskolánk elnyerte az ökoiskola címet, az iskola vezetése és a DÖK is fontosnak tartja, hogy aktívan kivegyük a részünket környezetünk tisztántartásában, a szelektív hulladékgyűjtésbe, a gyerekek környezettudatos nevelésében. Az információk átadásának megszervezése  a DÖK képviselők feladata.

DSC_5356.jpg
DSC_5366.jpg

Szabadidős kínálatunk

A tanulásban elért sikerek mellett fontos számunkra, hogy diákjaink mindennap jó közérzettel, szorongás nélkül, szívesen jöjjenek iskolába. Ezt segítik hagyományos iskolai programjaink, amelyek megvalósítását a Diákönkormányzat mindig újabb ötletekkel színesíti. Legkedveltebbek ezek közül a szeptemberi "Mazsola hét", amikor az ötödik évfolyamon tanulók naponta feladatok teljesítésével érik el, hogy felső tagozatossá "avassák" őket, majd leteszik a "mazsola-esküt".

 

Hagyomány a Mihály-napi bolhapiac, az őszi és a tavaszi szemétszüret, a szüreti és farsangi bál, az adventi és húsvéti kézműves délután, a Mikulás- és karácsonyi ünnepség, az osztálykirándulások, nemzeti ünnepeink változatos formában történő, érzelmekre ható megünneplése, az erdei iskolák, a SZÖSZ-nap (Szokatlan Öltözködés Szabad), a Suligála nevű kulturális program, a gyermeknaphoz kapcsolódó Sulinap. A tanév végén pedig egy egész napos sportrendezvényt tartunk.

Ökoiskola

A környezettudatosság kiemelt célunk, ezért csatlakoztunk számos szervezethez.

01.jpg

Az Egyesület célja a természeti és környezeti értékek megismertetése, programok szervezése, a környezettudatos magatartás kialakítása és jelentőségének ismertetése. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy mindenki tegyen közvetlen környezetéért, és lépjünk fel együtt Földünk megóvásáért. Elkötelezettek vagyunk a környezet szeretete, védelme iránt.

A KÖVET Egyesület mobiltelefon visszagyűjtő kampánya a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös „Passzold Vissza Tesó!” című kampányához kapcsolódik. A célja, hogy a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat visszagyűjtsük minél nagyobb mennyiségben. A használt készülékek kincset rejtenek.

02.png
04.png

A Fenntarthatósági Témahét célja egy olyan szemlélet erősítése, mely segít mindannyiunknak, hogy egy élhető, fenntartható környezetben töltsük napjainkat.

Mosolymanók karácsonyi ajándékgyűjtés

Gyűjtsd össze otthon a megunt vagy kinőtt, de kifogástalan állapotú játékaidat! Ezeket tedd bele egy cipősdoboz nagyságú dobozba, hogy karácsonyra odaajándékozhasd olyan gyerekeknek, akik sokkal nehezebb körülmények között élnek, mint te. A dobozra írd rá kívülre, hogy milyen nemű és korú társadnak szánod  a csomagot!

06.png
DSC_5273.jpg

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

Ökoiskola
DSC_5291.jpg

A SULIZSÁK program keretében a papírgyűjtéshez hasonlóan gyűjtőakciót hirdetünk.

Még használható, jó állapotú, de már kinőtt, megunt, már nem használt ruhadarabokat gyűjtünk.

033.jpg

Az ENSZ  2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel.

A kezdeményezéshez világszerte számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben megismerhetik a fenntartható fejlődést szolgáló Globális célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani, többek között a mélyszegénység felszámolásával, az esélyegyenlőség megteremtésével, a minőségi oktatás biztosításával és a környezetünk védelmével. 

05.jpg
Anchor 1

Kupakgyűjtés

2022-23-as tanév szeptemberétől folyamatosan gyűjtünk a kupakokat, amit jótékony célra ajánlunk fel.

Iskolánk udvarán található kupakgyűjtő szívbe lehet a kupakokat elhelyezni.

janka.png

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

DSC_5261.jpg

Elemgyűjtés

A PontVelem Okos Program egy országos program általános iskolás diákoknak és tanáraiknak, bevonva a diákok szüleit is. A program értékes ajándékokkal játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra, miközben hangsúlyozza az egymást segítő karitatív tevékenységek fontosságát.

A programban a diákok különböző tevékenységekkel pontokat gyűjtenek, amiket beválthatnak különböző tárgyi vagy élmény ajándékokra, illetve jótékony célokra ajánlhatnak fel.

Tegyél környezetünkért, gyűjtsd a használt elemeket és akkumulátorokat, a gyűjtött pontjaidat pedig váltsd be szuper ajándékokra a PontBoltban!  A gyűjtés folyamatos iskolánkban.

áo.png

Használtolaj gyűjtés

Mindannyiunk érdeke a használt sütőolaj és sütőzsiradék szelektív gyűjtése, a felnövekvő nemzedékek egészségének védelme és a környezetromlás megakadályozása!

A CseppetSem! Program a lakosság körében keletkező használt sütőolaj, sütőzsiradék, kókusz- és pálmaolaj országos szintű, hálózatos rendszerű, térítésmentes szelektív begyűjtésére szolgál, mely egyre több helyen érhető el. A mi iskolánk is a gyűjtőpontok között van. Az anyagokat a gyűjtőpontokon „cseppmentesen”, azaz lezárt csomagolásban lehet leadni, így nincs kiömlésveszély.

A gyűjtőponton összegyűlt használt sütőolaj minden kilogrammja után 25 forint/kilogramm anyagi támogatást is kapunk, így a környezetvédelmi haszon mellett intézményünk is gyarapszik.

étolaj.png
DSC_5260.jpg

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

DSC_5261.jpg

Energiatudatos iskola

Energiatudatos Iskola Címet kaphatnak azok az iskolák, akik szemléletformálási, mentorálási tevékenységükkel és példamutatással segítik a diákok fenntarthatósági tárgyú nevelését.

2022-ben először csatlakoztunk a Virtuális Erőmű programhoz, és elnyertük a címet, amit egy évig használhatunk.

energiatudatos.png

Zoknigyűjtés

Iskolánk, egy újabb olyan programhoz csatlakozott, mely környezetünk fenntarthatóságát és tehermentesítését segíti, elkezdtük gyűjteni a páratlan, lyukas és kinőtt zoknikat az Első Magyar Zokni Csereprogram közreműködésével. Ezeket a zoknikat leadjuk a Dressa webáruháznak, ahonnan továbbítják az újrafeldolgozó céghez. Ott tűnemezfilcet készítenek belőle, melyet a bútoripar, a csőszerelők használnak, de egyéb hő-és hangszigetelésre is alkalmas ez az anyag, valamint lovaspályák taposórétegének építésénél is használják a szálaira tépett zoknikat. Újabb felhasználási területe is lett ennek az anyagnak, mégpedig takaró fóliát is készítenek belőle, amit legfőképp a festők használnak.

zoknigyűjtés.png
DSC_5260.jpg

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

DSC_5299.jpg

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

Pénz7

Összefogás a diákok pénzügyi ismereteinek fejlesztéséért

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra.

Iskolánk minden évben részt vesz ezen a programon. Külsős előadókkal és tanórai feladatokkal színesítjük az ismeretek elsajátítását.

pénz7.png
bottom of page