top of page

Szalmabála óra
 

A novemberi Diák Önkormányzati Napok keretében az udvaron szalmabála-építő matekórákat tartottunk a 3.b, 5.a és 7.b osztályokkal. A kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére a gyerekek és tanáraik nagy lelkesedéssel vettek részt a programban.

Az órák tematikájának kialakításánál figyelembe vettük az aktuális tudásszintet, előtte egyeztettünk a pedagógusokkal is. Cél volt, hogy a mozgásos feladatokhoz kapcsolva a számolásokat, azokat hatékonyan rögzítsük, valamint a saját léptékű téri építéssel érthetőbbé tegyük a formákat, testeket és a gyerekek érzékeljék, hogy képesek a környezetüket formálni.

A bevezető játékok után a harmadikosokkal az órát gyakoroltuk, majd térbeli formákat kellett csoportokban megépíteniük. Az ötödikesekkel megmértük a homokozó kerületét és területét, majd ők is megépítették a különböző nehézségi fokú térbeli formákat. A hetedikes osztállyal a kör kerületét és területét számoltuk ki szalmabálában, majd centiméterben és méterben is. Utána ők is megépítették a térbeli alakzatokat, amik remélhetőleg segítenek nekik a jövő évi matematika felvételi sor idevágó feladatának számításában.

Köszönöm minden résztvevő és Enikő néni, Jutka néni és Adrienn néni segítségét!

bottom of page