top of page

Makettépítés
 

Az október 9 és 17 között, a DÖK napok keretében, megépítettük az iskola makettjét a fölső aulában. Az 1:100 méretarányú térkép alapra épített 2 x 1 méteres makett építésében minden évfolyamból 8 gyerek vett részt. A munkafolyamatokat is 8 részre bontottuk: a 8. évfolyam az épületeket ’húzta fel’, a 7. évfolyam a homlokzatokat és a zöldtetőt építette meg, a 3. évfolyamosok a burkolatokat és zöldfelületeket ragasztották fel, az 5 évfolyam gyerekei a kerítéseket fonták meg, a negyedikesek a fákat ültették el, a 6. évfolyam a sportpályákat építette, a másodikosok a játékszereket és padokat festették és telepítették, a kis elsősök pedig matricákkal díszítették az elkészült művet. Minden alkalom 45 perces volt. Azok az évfolyamok, akik hamar végeztek a munkafolyamattal, további lehetőséget kaptak egy kerti menedék vagy játék megalkotására.

A munka során felhasználtunk XPS lapokat, kartont, rajzlapot, krepp papírt, csiszolópapírt, hurkapálcát, fogpiszkálót, fonalat, festéket, filcet, száraz virágzati részeket, szőnyeg csúszásgátló anyagot, csomagolópapírt, balazfát.

Amikor elkészült a makett, minden osztály külön-külön feljött megnézni a közös művet és felhelyezték magukat a térképre. Mindenkinek oda kellett magát elhelyeznie, ahol a legjobban szeret tartózkodni az udvaron. Minden évfolyam és a pedagógusok is különböző színű térképtűt kaptak, így egyből jól láthatóvá váltak az udvarhasználati különbség a korosztályok szerint.

bottom of page